ARHIV

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

1-orz-ekologija-okolje-cistoca-plasticne_vrecke4

Že nekaj časa je tema odpadki zelo pogosta v medijih in ljudje so postali bolj pozorni na svoje odpadke, ki jih dnevno spremljajo povsod-doma, v službi, na počitnicah. Kjer koli boste, povsod bodo z vami odpadki....torej, z njimi živimo in zato smo izvedli anketo z naključnimi občani, ali je res tako težko ločevati odpadke: In kaj pravijo nekateri? Ločevanje odpadkov je dodatno delo za vse v gospodinjstvu. Gre samo za to, ali se človeku pač da to počet ali ne oz. ali se mu zdi vredno ali ne. Marsikomu, ki ima sicer polna usta naravovarstva in ekologije, je preveč težko doma imeti skrb za svoje odpadke. Vem tudi, da je problem s prostorom, ampak imam prijatelje, ki živijo v izredno majhnih stanovanjih , pa se vseeno potrudijo. Sama imam to srečo, da si lahko privoščim pravi ekološki otok doma. Ampak tudi pri meni bi bilo lepše in bolj komot, če bi vse dajala v en koš. Pa ne. To pač moram naredit zato, ker vsak dan v trgovini kupim kup nepotrebne embalaže in me je groza, ko pomislim, da bi šla vsa na en kup in tam ostala dolga stoletja. In to po moji krivdi.

Druga poslušalka pravi:

Ja, pri nas tudi ločujemo. In to od takrat, ko mi je tast postavil vprašanje, če bom za otroka uporabljala navadne plenice namesto pampersk, ker so bolj ekološke. Pa sem si rekla, prala pa že ne bom in v zameno za pokakane plenice ločujem odpadke. Te embalaže se res nabere. Otroka pa tudi navajam na ločevanje, da se ne bo dušil v vseh teh smeteh. Saj nihče ne mara odlagališča, a ne?

In poslušalec:

Za tiste tri jogurtove lončke, eno konzervo in eno plastenko na dan ne potrebujem posebnega koša za ločevanje. Jih pač ne vržem v isti koš kot gospodinjske odpadke ampak v eno vrečo  -rumeno in to ni nobeno delo. Vreč dobim  itak zastonj v trgovini in potem skupaj z vrečko vržem drobno embalažo v rumeno vrečo. Najlažje je za vsako stvar jamrat. Pri nas otroke že od malega navajamo kam kaj sodi in se jim ločevanje zdaj zdi povsem normalno. No seveda je vse to malo težje, če nimaš rumene vreče in imaš do zbirnega mesta s kontejnerji kar lep sprehod. Mogoče se marsikomu preprosto pač ne ljubi ločevati odpadkov.... Kaj pa vi? Če imate rumeno vrečo, potem vanjo spravite vso embalažo, kot kaže sklica na vreči, biološke odpadke in travo spravite na kompost (če ste na podeželju, to ni težko), in začudeni boste, da nimate mešanih komunalnih odpadkov.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU