ARHIV

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Okoljsko raziskovalni zavod (ORZ) prispeva k udejanjnju prednostnega reda ravnanja z odpadki tako, da uvaja nove pristope preprečevanja nastajanja odpadkov in razvija inovativne možnosti ponovne uporabe v praksi.

Le kdo ne ve, da je leta 2006 prav ORZ vzpostavil sistem “door to door” za odpadno komunalno embalažo in s tem naredil pomemben premik v razumevanju odpadkov kot virov. Prav ta odločitev, da se uporabi nov koncept ločenega zbiranja je Slovenijo pripeljal v vrh uspešnosti držav in zasluga ORZ je, da danes ta sisitem uporablja 95% lokalnih skupnosti.

 

To so inovativni družbeni premiki, ki pripomogli k večji učinkoviti rabi virov, zato je dejavnost ORZ ključnega pomena za razvoj novih pristopov v krožnem gospodarstvu.

Dejavnost ponovne uporabe, ki jo izvaja Center ponovne uporabe (CPU) je skladna s smernicami EU in neposredno prispeva k varčevanju virov, zmanjševanju odpadkov in h krožnemu gospodarstvu. 

Kako ravnati, da odpadkov sploh ne bi proizvedli oziroma, da bi jih proizvedli čim manj, torej ravnati po vodilu – narediti več z manj. Konkretno to vključuje dva vidika: premik od proizvodov k storitvam in bolj učinkovita uporaba materialov. Izdelki iz zbranega tekstila služijo za obnovo stolov in retro foteljev, ki so večni. Ne uporabljamo novih materialov, varčujemo z viri in razvijamo družbeno odgovorno podjetništvo.

Vabimo vas, da v tednu zmanjševanja odpadkov obiščete najbližji CPU in spoznate, kako je mogoče vsak dan v praksi zmanjševati odpadke, izvajati dematerializacijo in načelo »narediti več z manj«. 

Več na:

http://www.cpu-reuse.com/

Kontakt Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

T 03 752 07 90

T 03 759 00 50 

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU