ARHIV

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

CPU Kočevje

 

 

Prvo socialno podjetje na Kočevskem

Otvoritev Centra ponovne uporabe Kočevje

 

Lokacija: Ljubljanska cesta 5

1330 Kočevje

Socialno podjetje Center ponovne uporabe skupaj z Občino Kočevje uresničuje obljubo, da bodo tudi občani Kočevja imeli možnost spoznati idejo ponovne uporabe v praksi. Ta namreč ponuja številne rešitve aktualnim okoljskim problematikam, med drugim preusmerja snovni tok izdelkov nazaj k ljudem v ponovno uporabo in na ta način neposredno ohranja naravne vire. Poslanstvo, nič manj pomembno od spoštovanja Zemlje, je spoštovanje ljudi in pravice do dela. V sodelovanju z institucijami lokalne skupnosti ter države in s kreativnim potencialom civilne družbe, je mogoče ustvarjati nova, zelena delovna mesta in zmanjševati količine odpadkov.

Občina Kočevje se tako pridružuje desetim okoljsko in socialno naprednim občinam, ki v mreži Centrov ponovne uporabe izvajajo ponovno uporabo in socialno podjetništvo. Poleg Rogaške Slatine, Vojnika, Tepanja, Slov. Konjic, Velenja, Trebnjega, Kranja oz. Tržiča, Ljubljane, Ormoža in Ptujase sedaj tudi občina Kočevje nahaja na zemljevidu slovenske in vseevropske Mreže centrov ponovne uporabe. Slovenska mreža je polnopravna članica evropske RREUSE mreže in tako je odslej tudi Kočevje še bolj vidno na zemljevidu Evrope kot zeleno mesto. Pri tem gre velika zahvala Občini Kočevje, ki si že nekaj časa prizadeva za razvoj socialnega podjetništva in ponovno uporabo zavrženih izdelkov. V izvajanju dejavnosti bo sodelovala tudi Komunala Kočevje, ki bo preusmerila še uporabne izdelke v Center ponovne uporabe.

Center ponovne uporabe Kočevje deluje kot socialno podjetje, ki okoljske probleme rešuje na podjetniški način. Gre za preprosto idejo, ki stremi k zmanjševanju količin odpadkov, varovanju naravnih virov, surovin in vode, hkrati pa kreira nova delovna mesta. Ta ljudem, ki so leta čakali na zaposlitev, vrača dostojanstvo in možnost za delo, ob tem spodbuja kreativnost in obrtne poklice.

CPU Kočevje bo imel veliko namenov. Prvi je, da se prebivalcem, obiskovalcem omogoči, da različne izdelke oddajo na tej lokaciji za namen vnovične uporabe. Tukaj se bodo izvajala manjša popravila, inovativna obnova ter prodaja izdelkov z novo možnostjo nadaljnje uporabe po simboličnih cenah. Na voljo bo tudi prikaz obnavljanja različne opreme, ob teh aktivnostih bodo potekale tudi delavnice in izdelovanje različnih praktičnih predmetov iz rabljenih izdelkov, s čimer bodo obiskovalci pridobili občutek ugodja ob delu in ustvarjanju. Center bo kot član mreže sodeloval z vsemi 10-timi centri in z drugimi družbeno odgovornimi ustanovami. Vzpostavljeno je sodelovanje s Centrom za socialno delo v Kočevju z namenom izvajanja družbeno koristnih del in z združenjem Šent. Spodbudna novica je, da bo center promoviral obrtne poklice, omogočal nove zaposlitve lokalnim prebivalcem, ob tem pa poskrbel za družbeno odgovornost in v svoje aktivnosti vključevale posameznike z ustvarjalno žilico.

DSCF4167DSCF4165DSCF4170

DELOVNI ČAS:

PON- PET: 9-17

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU