DEJAVNOSTI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Okoljsko raziskovalni zavod:

 

Projekt je nastal v sodelovanju hrvaških in slovenskih strokovnjakov, njegovo izhodišče pa je problem omejenih virov energije in emisije toplogrednih plinov, ki jo povzroča proizvodnja električne energije. Eden od načinov za zmanjšanje porabe električne energije in onesnaževanje zraka je optimalno upravljanje z javno razsvetljavo.
Statistični podatki kažejo, da se 19 % električne energije porabi za javno razsvetljavo. V EU je ta odstotek nekoliko nižji, in sicer znaša 14 %. Cilj je, da bi se zmanjšal na 7 %.

Stanje javne razsvetljave v Kotarju kaže, da je 23 % svetil zastarelih in energetsko neučinkovitih. Glede na sprejeti zakon mora Slovenija do konca leta 2016 zmanjšati porabo energije za javno razsvetljavo iz trenutnih 80 kWh/ prebivalca na 44,5 kWh/prebivalca. Ciljno območje je velik potencial s potrebo po zmanjšanju porabe električne energije in emisij CO2 z uvedbo skupnega sistema sodobne javne razsvetljave v vseh enotah lokalne samouprave na slovensko-hrvaškem obmejnem območju.
Dodana vrednost
Razvoj posebnih aplikacij GI S (geografskoinformacijskih sistemov) za javno razsvetljavo in predstavljanje temeljev za razvoj javne razsvetljave v območju SLO–HR, ki zmanjšujejo emisije CO2 in hkrati povečujejo razsvetljenost v ulicah. Ulice, v katerih se bodo zamenjale stare svetilke z novimi LE D, bodo trajno dosegale prihranek pri električni energiji in zmanjševale emisije CO2. Lokalne oblasti bodo zaradi posebnega GI S-a bolj

Preberi več Stop CO2

 

Preberi celoten prispevek

 

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU