Slovenian Croatian English French German

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Projekt “3R KOT ŽIVLJENJSKI STIL” sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor v sklopu razpisa “Sofinaciranje projektov nevladnih organizacij, ki delujejo na področju okolja za leti 2016 in 2017"

ORZ sodeluje pri spremenjeni zakonodajni o odpadkih, ki določajo jasne cilje glede zmanjšanja količine odpadkov ter ambiciozen in izvedljiv dolgoročni načrt za ravnanje z odpadki in njihovo recikliranje. Da bi se zagotovilo učinkovito izvajanje, so v novem predlogu ciljem za zmanjšanje količine odpadkov uvedeni številni ukrepi, ki jih bodo morale izpolniti države članice. za Slovenijo je to tudi izziv. S projektom 3R kot življenjski stil ob podpori MOP tako omogočamo večjo okoljsko osveščenost različnih ciljih skupin. Ključni elementi spremenjenega predloga o odpadkih, ki so pomembni za ciklično/ krožno gospodarstva so:

 

  • spodbujanje uporabe ekonomskih instrumentov za odvračanje potrošnikov od odlaganja odpadkov na odlagališčih;
  • poenostavljene in izboljšane opredelitve ter usklajene metode za izračun stopenj recikliranja v EU;
  • konkretni ukrepi za spodbujanje ponovne uporabe in industrijske simbioze, tj. spreminjanja stranskih proizvodov ene panoge v surovine druge panoge;
  • gospodarske spodbude za proizvajalce, da bi na trg dajali okolju prijaznejše proizvode in podpirali programe predelave in recikliranja (npr. za embalažo, baterije, električno in elektronsko opremo, vozila).

Krožno gospodarstvo tako prinaša nove izzive, zato je potrebna informiranost javnosti in vključitev v različne primere udejanjanja ciklične ekonomije, kot vidimo na promeru ponovne uporabe, kjer je potekal dogodek.

2016-11-DSC 0163-1030x687 2016-11-DSC 0166-e1478726555768-687x1030

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU