Slovenian Croatian English French German

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Projekt “3R KOT ŽIVLJENJSKI STIL” sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor v sklopu razpisa “Sofinaciranje projektov nevladnih organizacij, ki delujejo na področju okolja za leti 2016 in 2017"

PROJEKT: »3 R« KOT ŽIVLJENJSKI STIL

Ponovna uporaba očiščene odpadne vode na ravni EU

Svetovni dan voda, ki ga obeležujemo vsako leto 22. marca, je Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov (OZN) leta 1993 razglasila zato, da bi opozorila svetovno javnost na pomen vodnih virov in na nujnost dobrega gospodarjenja z njimi. Tema leta 2017 so odpadne vode. Nosilna misel je namenjena ozaveščanju glede zmanjšanja odpadnih voda in njihovi ponovni uporabi. Trajnostni razvojni cilj je »do leta 2030 izboljšati kakovost vode z zmanjšanjem onesnaževanja, preprečevanjem odmetavanja odpadkov ter omejitvijo izpustov nevarnih kemikalij in drugih snovi, prepolovitvijo deleža neprečiščenih odpadnih voda ter precejšnjim povečanjem recikliranja in varne ponovne uporabe na svetovni ravni«.

Na ravni EU se v okviru aktivnosti na področju trajnostnega upravljanja z vodo prizadevanja usmerja tudi v prepoznavanje pomena trajnostne porabe in proizvodnje ter krožnega gospodarstva, kot sredstva za doseganje trajnostne rabe vode, vključno z viri v odpadni vodi. Članice EU so pozvane k sprejemanju ukrepov za spodbujanje ponovne uporabe vode, v okviru aktivnosti Evropske komisije pa poteka tudi priprava skupnih standardov za ponovno uporabo vode v kmetijstvu in za bogatenje podzemne vode. Slovenija z zanimanjem spremlja pripravo standardov za ponovno uporabo očiščene odpadne vode na ravni EU, pri čemer pa posebno pozornost posveča zagotavljanju uravnoteženih rešitev pri pripravi zadevnih dokumentov v smislu, da se posebno pozornost nameni jasno opredeljenim ciljem v zvezi s spodbujanjem ponovne uporabe očiščene odpadne vode, pri čemer pa se ponovno uporabo očiščene odpadne vode obravnava kot možnost, za katero se države članice odločajo glede na nacionalne specifike.

Več:
http://www.mop.gov.si/index.php?id=1333&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7427&tx_ttnews%5BbackPid%5D=12029&L=0&no_cache=1

PRAKTIČNI NASVETI ZA IZBOLJŠANO RAVNANJE Z VODAMI:

  • Premišljena raba vode v vsakdanjem življenju
  • Uporaba deževnice za sanitarno rabo in zalivanje
  • Uporaba izdelkov iz ponovne uporabe (saj za izdelke niso potrebne ogromne količine vode)

ALI VESTE?

  • Koliko vode se porabi za proizvodnjo ene majčke?
  • Da izkoriščanje odpadnih voda kot vira ponuja priložnosti za nova zelena delovna mesta?

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU