• slide03
  • slide02
  • slide01
Slovenian Croatian English French German

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

 Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki jo od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+.Akcija pozornost vsako leto nameni drugi temi: pretekli dve sta bili dematerializacija odpadkov in zmanjševanje zavržene hrane, letošnja tema ETZO, ki je potekal od 19. do 27. novembra 2016, pa je bila zmanjševanje odpadne embalaže.  

V okviru projekta Pozabljen »R«, ki poteka ob podpori Ministrstva za okolje in prostor, smo se pridružili akciji in ozaveščali javnost o možnostih zmanjševanja odpadkov, predvsem odpadne embalaže, tako da smo na družbenem omrežju   vsak dan predstavili eno možnost kot korak k spremembi življenjskega stila za manj embalaže .

Odpadna embalaža je pereč problem današnje družbe, ki je na eni strani tesno povezan z načinom proizvodnje, ker se za pakiranje izdelkov velikokrat uporabi več embalaže, kot je potrebno, na drugi strani pa tudi z našo potrošnjo, saj vsak dan ustvarimo veliko odpadne embalaže.Po zadnjih podatkih naj bi tako samo v Evropi proizvedli letno 157 kg odpadne embalaže na prebivalca.

Če želimo zmanjšati količino odpadne embalaže, moramo najprej ugotoviti, kje in za kaj uporabljamo embalažo in kako lahko svoje vedenje spremenimo. Odličen pripomoček pri tem je dnevnik odpadne embalaže, z njim lahko prepoznamo svoje navade in naredimo korak k bolj trajnostno naravnanemu vedenju.

Dnevnik odpadne embalaže lahko snamete tukaj.

Nasveti za zmanjšanje odpadne embalaže

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU