English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Pozabljen »R«

Projekt “3R KOT ŽIVLJENJSKI STIL” sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor v sklopu razpisa “Sofinaciranje projektov nevladnih organizacij, ki delujejo na področju okolja za leti 2016 in 2017"

 

Plastične nosilne vrečke imajo zelo majhno maso, obenem pa so močne, obstojne in poceni. To so glavne lastnosti, ki so pripomogle k njihovi razširjeni in masovni uporabi. Posledica sedanje ravni potrošnje plastičnih nosilnih vrečk je visoka raven smetenja okolja in neučinkovita raba virov. Smetenje s plastičnimi nosilnimi vrečkami povzroča onesnaženost okolja in povečuje močno razširjen problem smetenja vodnih teles, kar ogroža vodne ekosisteme po vsem svetu (Direktiva 2015/270/EU). Z vidika varstva okolja so najbolj problematične plastične nosilne vrečke z debelino stene manj kot 50 mikronov (lahke plastične nosilne vrečke), ker jih redkeje ponovno uporabimo kot debelejše plastične nosilne vrečke. To pomeni, da hitreje pristanejo med odpadki, zaradi njihove majhne mase pa bolj pogosto smetijo okolje. V okolju se ne razgradijo tudi več kot sto let, se tam akumulirajo in s tem povzročajo okoljsko, gospodarsko in družbeno škodo.

Preberi več

Skupna evalvacija s primerjavo ugotovitev med občinami glede zagotavljanja pogojev za družbo brez odpadkov z konceptom 3R

KAJ JE KONCEPT 3R

Koncept omogoča preudarno ravnanje z odpadki, kjer se v ospredje postavlja vrednotenje odpadka kot vira

Pomeni, da v običajne postopke upravljanja z odpadki, ki so usmerjeni predvsem na področje zbiranja, odvoza in reciklaže, uvajamo tudi postopke predhodnega osveščanja in izobraževanja ter postopke vključevanja podjetniškega sektorja s ciljem preprečevanja nastajanja odpadkov in ponovne uporabe.

Preberi več

Pomembna vloga poznavanja ponovne uporabe v vsakdanjem življenju s projektom 3R kot življensjki stil.

Doseženo je 60% povečano poznavanje  ponovne  uporabe v praksi pri zaposlenih in obiskovalcih je na primeru MCDD bistveno preseženo, saj so vsi v praksi spoznali, kaj pomeni ponovna uporaba in popravila, saj se je vsa njihova oprema obnovila in predstavlja zgodbo opreme.


Slike: iz poškodovanih in uničenih klopi, stolov, miz s popravilom in ponovno uporabo dosežemo zanimive in trendovske izdelke

 

Skupaj so bile izvedene 3 postavitve (cilj 1)

  • Priprava opreme, ki je služila kot učna infrastruktura na sejmu.
  • Prijava na sejem Narava in zdravje, Festival kave in kulinarike, Hrana od A-Ž, Narava in zdravje.
  • Izvedena udeležba na obeh sejmih - 3x

Spremljanje poznavanja koncepta zaprte zanke pri razstavljalcih, kjer je opazen trend lesa in palet

20% povečan prepoznan interes za koncept krožnega gospodarstva pri razstavljalcih, ki so na osnovi našega sodelovanja z organizatorjem uporabljali več naravnih materialov in zasledovali trend retro.

1x izdelana analiza učinka sodelovanja na sejmu – e objava na  http://www.orz.si/medijske-objave

 

Sejem za zdrav življenjski slog se bo letos, že v 47. izvedbi, odvijal od četrtka 24. 11- 27. 2016. Z aktualnimi vsebiami v sklopih Prehrana, Zdravje, Naravna kozmetika, Gibanje, Wellness in Zeleno sobivanje se je predstavilo 346 podjetij iz 25 držav, med njimi tudi Okoljsko raziskovalni zavod s projektom Pozabljen "R"  v sklopu vsebine Zeleno sobivanje.

Preberi več

Okoljsko raziskovalni zavod vas v sklopu projekta »3R kot življenjski stil«, ki ga  podpira Ministrstvo za okolje in prostor, vabi na delavnico Pozabljen »R«, ki bo potekala v okviru  47.-ega sejma Narava-zdravje.

Vljudno vabljeni, da obiščete tudi naš razstavni prostor v dvorani C/STEKLENA DVORANA (pozicija številka 28): od 24.11 - 26.11.2016, med 9:00-19:00 in 27.11.2016, med 9:00 in 17:00. 

Preberi več

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU