PROJEKTI

Slovenian Croatian English French German

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Use-Reuse

  • Vodilni partner: Okoljsko raziskovalni zavod
  • Ostali partnerji na projektu: EKO TCE d.o.o., IOP in ZEG
  • Pridruženi partnerji: Občine in komunalna podjetja v različnih regijah po Sloveniji
  • vrednost projekta: 803.278,99 €
  • financiran s strani Ministrstva za delo družino in socialne zadeve (15%) in Evropskega socialnega sklada (85%)
  • trajanje projekta: 4 leta
  • pričetek: 3.12.2010
  • konec: 3.12.2014
  • Cilj: zaposliti 6 žensk iz ciljne skupine »težje zaposljive brezposelne ženske«, ki opravljajo delo v Centrih ponovne uporabe in razširiti mrežo Centrov ponovne uporabe po Sloveniji.
Use reuse projekt  use-reuse-projekt-3  use-reuse-projekt-4  use-reuse-projekt-2

Avgust 2012 :

Izvajanje projekta USE REUSE je malo manj kot na polovici izvajanja. Aktivnosti potekajo po planu, kot so bile načrtovane. Meseca maja smo zaposlili 5 brezposelnih žensk (ranljiva ciljna skupina »težje zaposljive ženske«)na predvidenih lokacijah novih Centrov ponovne uporabe. 10 se jih je aprila in maja usposabljalo v skupnem obsegu 240 ur za delovno mesto »promotor ponovne uporabe«, od tega smo jih 5 izbrali za zaposlitev. V mesecu septembru bomo zaposlili še eno kandidatko za lokacijo Velenje (2 se ta hip še usposabljata). V tem obdobju smo odprli novo enoto Center ponovne uporabe Tepanje (1. Socialno podjetje v Sloveniji), ki je vključena v našo mrežo USE REUSE in posledično v mednarodno evropsko mrežo RREUSE, s sedežem v Bruslju. Trenutno potekajo priprave na otvoritev našega tretjega Centra ponovne uporabe v Vojniku (v sodelovanju z Občino Vojnik in Simbiom Celje). V jeseni pričakujemo otvoritev v Ljubljani na Povšetovi 6 (v sodelovanju s Snago Ljubljana) ter v Kranju v sklopu zbirnega centra Zarica (v sodelovanju s Komunalo Kranj). Prav tako se do konca tega leta pričakuje otvoritev Centra ponovne uporabe Velenje (v sodelovanju z Mestno Občino Velenje). V Občini Miklavž na Dravskem polju in v Občini Trebnje pa se vzpostavljata kotička za ponovno uporabo.

Dolgoročni cilj projekta je vzpostaviti kontinuirano dejavnost ponovne uporabe in širjenje mreže USE REUSE, ki bo omogočala zaposlovanje težje zaposljivih oseb na novih lokacijah Centrov ponovne uporabe. Gre za družbeno koristno dejavnost, ki je pomembna za razvoj lokalne skupnosti, saj po eni strani zmanjšuje dolgotrajno brezposelnost in po drugi strani zmanjšuje količino odpadkov. Registrirali smo tudi enotno blagovno znamko »Center ponovne uporabe«, ki jo preko mreže USE REUSE promoviramo po vseh regijah po Sloveniji, saj želimo pri naših kupcih odpraviti predsodek pred rabljenimi predmeti, ki jih ponujajo naši Centri ponovne uporabe. Opažamo, da je v Sloveniji ta občutek še vedno prisoten, zato je delovanje tovrstnih centrov oteženo, predvsem z vidika prodaje rabljenih izdelkov, v tujini pa je to vsakdanja praksa, saj tam Centri ponovne uporabe (t.i. reuse centri) delujejo že več kot 20 let.

Pripravila: Katja Zajko, univ.dipl.ekon., vodja projekta USE REUSE

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU